Koostisosad (4 portsjonit):

2 pastinaaki  (kokku u. 300g)
5-6 jahusemat sorti kartulit (kokku u. 400-500g)
1 kanamuna 
3 dl nisujahu 
1/2 tl soola 

Salvei-võikaste

1 pott salveid 
1–2 tk küüslauguküünt 
50 g võid 
1 spl sidrunimahla 
1/4 tl soola 
1/4 tl purustatud musta pipart purustatud 
Serveerimiseks 50 g parmesani (võid asendada Valio Forte juustuga)


Valmistamine:

Pese pastinaagid ja kartulid ning keeda need koorega pehmeks. Koori köögiviljad kuni need on veel kuumad ning purusta pudrunuiaga püreeks. Lisa püreesse muna, jahu ja sool. Sega läbi ning lisa siis jahu. Sega veelkord kõik ühtlaseks massiks, tainas peaks jääma üsna pehme.
Rulli tainast jahusel pinnal pöidlapaksused jupid. Lõika tainajupid umbes 2 cm pikkusteks tükkideks. Rulli tükke üht külge pidi kahvli kaare vastu, et saada neile kerge triibumuster. Aseta gnocchid kergelt jahusele küpsetuspaberile ootele, jagades need neljaks võrdseks portsuks.
Võta suur pott ning lase selles vesi keema tõusta. Lisa keevale veele soola (2 liitri kohtra 1 tl). Keeda gnocchisid neljas osas umbes 2 minutit, kuni need tõusevad pinnale. Kõiki gnocchisid korraga keetes riskid sellega, et need keevad lihtsalt pudruks.
Tõsta keedetud gnocchid vahukulbiga nõrutades õlitatud küpsetuspaberile.
Eemalda salveist lehed. Koori ja haki küüslauk. Sulata või praepannil ning kuumuta selles salveilehti ja küüslauku. Lisa gnocchid võisegusse, kuumuta läbi ja maitsesta sidruni, soola ja pipraga. Soovi korral pruunista gnocchisid veidi kauem, kuid jälgi, et pannil olev küüslauk ei läheks kõrbema. Serveerimiseks jaga gnocchid nelja kaussi ning riivi peale parmesani.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *