Koostisosad (4 portsjonit)
3 dl kuskussi
3 dl köögiviljapuljongit
1 granaatõun
2 dl tumedaid viinamarju
1 tk apelsin
1 dl hakitud ürte, nt peterselli ja koriandrit või basiilikut
2 spl oliiviõli
1/2 tl soola
Purustatud must pipart
Valmistamine:
Kalla kuskuss suuremasse kaussi. Kuumuta köögiviljapuljong keemiseni, vala see kuskussi peale ning kata kauss kaanega. Lase seista 5 minutit ning sega seejärel kuskuss kahvliga kohevaks.
Lõika granaatõun pooleks ja seejärel viiludeks, eemaldades seemned suures kausis, et mahl ja seemned voolaksid kaussi. Loputa ja poolita viinamarjad. Koori ja lõika apelsin fileedeks. Lisa puuviljad ja hakitud ürdid, oliiviõli ja maitseained kuskussi hulka. Serveeri koos rohelise salatiga näiteks ahjukana või mõne grillroa kõrvale.