See supp läheb seistes vaid paremaks, nii et keeda seda korraga rohkem ning naudi mitu lõunat järjest. Nii saad iga päev tervisliku koguse köögivilju ning vajaliku portsu kiudaineid.
Serveeri soojendavat läätsesuppi sidrunimaitselise jogurti ja basiilikulehtedega.

Koostisosad (4 portsjonit)

2 dl rohelisi läätsesid

1 keskmine sibul

2 küüslauguküünt

1 sellerivars

1 porgand

1 spl rapsiõli

2 purki purustatud tomateid

5 – 6 dl vett

1 köögiviljapuljongi kuubik

1 tl kuivatatud punet

1 tl kuivatatud basiilikut

½  tl suhkrut

½  tl soola

Sidrunijogurt

2 dl maitsestamata jogurtit (kui eelistad täistaimset toitu, kasuta taimset jogurtit)

1 spl sidrunimahla

1/4 tl soola

Koori ja haki sibul ja küüslauguküüned. Pese sellerivars ja haki see väikesteks kuubikuteks. Pese ja koori porgand ning riivi see jämeda riiviga või haki samuti väikesteks kuubikuteks.  Kuumuta supipoti põhjas õli sees köögivilju paar minutit, lisa seejärel läätsed, vesi ja puljongikuubik. Lase supil keema tõusta ning keeda umbes 15 minutit. Lisa kuivatatud vürtsid, sool, suhkur ja purustatud tomatid, keeda veel 5-10 minutit.

Samal ajal sega jogurt soola ja sidrunimahlaga. Kui supp on valmis, serveeri see sidrunijogurti ja ja hakitud värske basiilikuga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *