Mahlakast pirnist ning sinihallitusjuustust valmib salat, mis vaatamata lihtsusele näeb välja enam kui uhke. Magushapu granaatõunakaste seob salati koostisosad ühtseks tervikuks.

Koostisosad (neljale)


4 pirni

1 kotike salatilehtede segu (vali selline, kus nii rohelisi kui punaseid lehti)

125 g meelepärast sinihallitusjuustu

Peotäis kreeka pähkleid

Poole granaatõuna seemned

½ granaatõuna

Magus granaatõunakaste:

1 sidrun

2 spl suhkrut

½  dl vesi

Esmalt valmista granaatõunakaste. Selleks poolita granaatõun ning pressi ühest poolikust mahl (näiteks tavalise tsitrusepressiga). Pressi ka sidrunimahl. Kalla mõlemad mahlad väiksesse kastrulisse, lisa vesi ja suhkur. Keeda keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades, et suhkur lahustuks, u. 5 minutit ja jäta jahtuma. Eemalda granaatõuna teisest poolest seemned. Haki kreeka pähklid veidi väiksemaks. Pese ja koori pirnid ning lõika need sektoriteks. Loputa ja nõruta salatisegu. Laota salatilehed laiale vaagnale ning tõsta peale pirnisektorid. Murenda pirnide peale sinihallitusjuust ning puista kõige peale granaatõunaseemneid ja kreeka pähkleid. Nirista kõige peale jahtunud kaste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *