Disc golf ehk kettagolf on viimastel aastatel Eestis jõudsalt populaarsust kogunud spordiala. Tulemuste märkimise lehele Discgolfmetrix on registreerunud üle 30 000 kasutaja, kes disc golfi mängivad, ja see number suureneb iga aastaga. Lisaks sellele käivad inimesed kettagolfi mängimas ka tulemusi veebilehele märkimata, nii et täpset harrastajate arvu polegi teada. Eesti disc golfi rahvusmeeskonna liige ja 2022. aasta Eesti tšempion Rasmus Metsamaa jagab alles alustavale mängijale nippe, kuidas mänguga pihta hakata.

Millist ketast siis ikkagi valida?

Kui oled otsustanud disc golfi mängima hakata ja lähed poodi esimest korda varustust ostma, siis võib valik tunduda esialgu segadust tekitav. “Igal kettal on peal neli numbrit, mis kirjeldavad ketta lendu. Need numbrid on aga erinevatel tootjatel erineva tähendusega ning algajal võib nende mõistmine olla keeruline. Olen kindel, et esimese korraga täpselt seda õiget ketast leida ei õnnestu. Samas on iga ketas mingi viske jaoks hea, seega täitsa mööda esimese ketta ostmisega ka panna ei saa. Enne poodi suundumist võib uurida mõnelt tuttavalt kettagolfi mängijalt, netist või kirjutada otse mulle,” räägib Rasmus Metsamaa

Alustavale mängijale on parim valik osta näiteks Prismast mõni stardikomplekt, kus on väga hea hinnaga kolm erineva kiirusega ketast. “Juhul, kui stardikomplekt jätab külmaks ja tahaks vähe tõsisemaid kettaid, siis on minu soovitus katsuda ja proovida käes erinevaid kettaid ja tunnetada, milline neist on sinu jaoks kõige mugavam. Alustada võiks kiirus 1-9 ketaste seast,” soovitab Metsamaa.

Kettad on tehtud erinevatest plastikusegudest, mistõttu võivad hinnad nende erineda. Odavamad kettad muutuvad kiiremini täkkeliseks, kuid nad lendavad ikkagi hästi.

Oluline ilmaga arvestada

Mängimise teeb mugavaks ilmastikule kohane riietus. “Eestimaa suvi võib mõnikord üllatada, vihmakindlad jalatsid ja kilejope aitavad sellest olukorrast välja. Rajal võiks kaasas olla veel lisaks ketastele rätik, joogipudel ja väike snäkk, mis kõik mahuvad disc golfi jaoks mõeldud seljakotti ära.”

Disc golfi saab mängida igal pool ja selles osas takistusi pole. Ostad Prismast korvi ja saad kodus harjutada või lähed metsa, kus pole inimesi läheduses, ning harjutad seal. Tõelise disc golfi elamuse jaoks tuleks suunduda rajale. Valiku radadest leiad www.discgolfirajad.ee.

Disc golfis on vaja julget peale hakkamist

Areng kettagolfis sõltub täiesti sellest, kui palju ollakse valmis panustama. “Disc golf sobib kõigile, on vaja ainult julget pealehakkamist. Sportlik taust ja teatud spordialade varasem kogemus võivad kiirendada arengut, aga üldiselt saavad kõik iga aastaga natukene paremaks. Kogenud treener oskab anda õpetusi, kuidas kiiremini enda seatud eesmärkideni jõuda, “ julgustab Metsamaa spordiala proovima.

Disc golf on mõnus spordiala, mis sobib igas vanuses inimestele. Metsamaa sõnul on alaga alustamine väga lihtne ja areng toimub kiirelt. “Võtad sõbrad kaasa, sõidad loodusesse ja naudid väikest võistlust raja ja sõpradega ‒ mis saaks parem olla! Kettagolf on vägagi emotsionaalne mäng, erinevate tunnete kogemine ringil on garanteeritud.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *