See kaunilt klaar kalasupp sobib aastaringselt nautimiseks. Eriti hõrgu tulemuse saad aga südasuviselt küpsetest köögiviljadest. Värskendavat mekki lisab supile apteegitill ehk fenkol.
Koostisosad (4 portsjonit):
2 dl kuiva valget veini
4 vart rohelist sibulat (koos valge osaga)
2 spl võid
1 fenkol
1 porrulauk
8 keskmist värsket kartulit
4 värsket peenikest porgandit
1 l kalapuljongit
1 loorberileht
4 tera valget pipart
600 g vikerforelli või lõhefileed ca 2 x 2 cm tükkidena
1/2 kimpu tilli
1/2 tl soola
Haki roheline sibul, viiluta fenkol õhukeselt ning lõika porrulaugu valge osa u. 0,5cm paksusteks ratasteks. Koori kartulid ja porgandid ning lõika need suupärasteks tükkideks.
Sulata poti põhjas või ning hauta selles sibulat, fenkolit ja porrut madalal kuumusel umbes 10 minutit, See toob esile köögiviljade loomuliku magususe ning lisab su supile hõrku mekki. Seejärel lisa kartulid ja valge vein. Lase veinil keema tõusta ning lisa siis kalapuljong, sool, loorberileht ja valge pipra terad. Keeda madalal kuumusel, kuni kartulid ja porgandid on pehmenenud. Lisa keevasse puljongisse lõhekuubikud ja tõsta pott tulelt. Lase kalal kuumas puljongis 6-7 minutit järelküpseda. Serveerimisel lisa supile till, kõrvale paku krõbedat pikka saia ja head soolavõid.
Nipp! Võid esimesele hautamisele lisada ka peeneks hakitud tillivarsi.