Tahaks südasuvel midagi tahedat, aga liha järele justkui ei isuta? Selles mõnusas salatis saad ära kasutada eelmisest toidukorrast ülejäänud köögiviljad. Tahedat mekki lisab küpsetatud feta.

Koostisosad (4 portsjonit):

10-12 värsket kartulit
1 väike lillkapsas
peotäis rohelisi aedube
200 g fetajuustu
1-2 vart rohelist sibulat
Kimp rediseid

Küüslauguõli:
1-2 küüslauguküünt
2 spl rapsiõli
1/4 tl must pipart, purustatud
näputäis soola

Kui kasutad eelmisest söögikorrast üle jäänud köögivilju, võid järgmise lõigu vahele jätta. Kui alustad nullist, siis toimi nii:
Pane kartulite keeduvesi keema. Pese kartulid ja lõika vajadusel suuremad pooleks. Pane kartulid keevasse, soolaga maitsestatud vette ja keeda 10-15 minutit. Kui kasutad lillkapsast ja/või aedube, murra likkkapsas väiksemateks õisikuteks ning eemalda ubadel otsakesed. Keeda lillkapsaõisikuid tasaselt keevas vees kõige enam 10 minutit ning ube veelgi vähem: 3-4 minutit. Parim köögivili peab ikka kergelt krõmps olema!

Kuni köögiviljad keevad, tee valmis küüslauguõli. Selleks koori ja riivi küüslauk ning sega ülejäänud koostisosadega läbi.
Haki roheline sibul. Jäta roheline osa hilisemaks kaunistamiseks. Viiluta ka valge varreosa ja kui on, siis ka mugul ning pane need koos katulitega ahju.

Laota hästi nõrutatud kartulid ja lillkapsaõisikud ahjuplaadile. Lisa murendatud fetajuust ja nirista kõik üle küüslauguõliga. Küpseta ahjus 200 ° C juures 15-20 minutit, kuni feta on pehme.

Samal ajal eemalda redistel pealsed, pese ja viiluta need õhukeselt.  Oad poolita suupärasteks jupikesteks. Kui köögiviljad ja fetajuust on valmis, lisa neile rediseviilud ja rohelised oad ning puista roog üle rohelise sibulaga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *