Vaarikaparfees on südasuve hõngu! Muidugi võid seda jäist magustoitu valmistada ka keset talve, kasutades sügavkülmutatud vaarikaid.
Koostisosad (10 portsjonit)
250 g vaarikaid (võid kasutada ka sügavkülmutatuid)
2 muna
1 1/2 dl tuhksuhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2 dl vahukoort
200 g kreeka jogurtit
Kaunistuseks: vaarikaid ja valget šokolaadi
Vooderda piklik keeksivorm toidukilega nii, et kile servad ulatuksid üle ääre.
Püreesta vaarikad. Vahusta munad ja suhkrud heledaks tugevaks vahuks. Teises kausis vahusta koor. Kalla jogurt kolmandasse kaussi. Lisage kõigepealt jogurtile vaarikapüree, seejärel munavaht ja siis vahukoor. Kata vorm pealt toidukilega ning pane vähemalt 12 tunniks sügavkülmikusse.
Võta parfee külmikust välja pool tundi enne serveermist ning kaunista see soovi korral veel vaarikate ning purustatud valge šokolaadiga.