Muidu mahedamaitselised suvikõrvitsad saavad siinsetest lisanditest õige särtsaka meki.

Koostisosad (4 portsjonit):

2 keskmist suvikõrvitsat (kokku u. 700g)

Chorizotäidis:
130 g viilutatud chorizot
50 g valget sibulat, kuubikuteks hakitud
390 g (1 purk) purustatud tomateid ürtidega
1/2 tl purustatud musta pipart
1/2 tl tšillihelbeid

Katteks:
100 g (2 dl) riivjuustu
1 dl panko riivsaia

Kõige peale veidi hakitud punet, basiilikut või peterselli

Pese suvikõrvitsad ning lõika need pikkupidi pooleks. Uurista suvikõrvitsate vesine seemnesisu lusikaga välja ja pane kõrvale.

Tükelda chorizo viilud ribadeks. Kuumuta pannil vähese li sees sibulad läbi ning lisa siis chorizo. Prae veidi aega sibula-chorizosegu ning lisa siis pannile suvikõrvitsate sisu, purustatud tomatid, must pipar ja tšillihelbed. Maitsesta vähese soolaga ja hauta veel kümmekond minutit keskmisel tulel.

Aseta suvikõrvitsapaadikesed küpsetusplaadile ja täida täidisega. Sega riivitud juust ja panko riivsai omavahel ning raputa see täidisele. Küpseta suvikõrvitsaid ahjus 200 kraadi juures umbes 15 minutit.

Soovi korral viimistle suvikõrvitsad ürtidega ja serveeri näiteks rohelise salatiga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *