Naudi puhkusemaitseid oma koduses köögis! Täida pitaleivad kreekapärase kanaga ning viimistle roog mündimaitselise tzatzikikastmega.

Koostisosad (4 portsjonit):

4 pitataskut

Kana jaoks:
3 kanafileed
2 küüslauguküünt
2 spl sidrunimahla
2 spl oliiviõli
2 tl oreganot
1 tl tüümiani
1 tl paprikapulbrit
1/2 tl jahvatatud musta pipart
1/2 tl sool

Münditzatziki
100 g kurki
2 spl hakitud münti
300 g kreeka jogurtit
1 tl sidrunimahl
1 tl oliiviõli
1/2 tl mett
1/4 tl soola

Lisandiks:
paar värsket kurki
paar tomatit
1 punane sibul
jääsalatit


Esmalt valmista tzatziki. Selle jaoks pese ja kuivata kurk ning riivi see jämeda riiviga. Pigista riivitud kurgist liigne vedelik välja ning sega see koos ülejäänud koostisosadega jogurtisse. Pane tzatziki külmkappi ootele.
Nüüd valmista maitsesegu kanafileede jaoks. Koori küüslauguküüned ning purusta need kaussi. Lisa sidrunimahl, õli, hakitud ürdid, vürtsid ja sool. Tõsta kanafileed maitseõlisse ja lase umbes pool tundi toatemperatuuril marineerida. NB! Kui plaanid kana kauemaks maitsestuma jätta, kata nõu kaanega ning pane külmikusse.
Kui kana on maitsestunud, küpseta fileesid grillil u. 10 minutit. Kui eelistad kanafileesid pannil praadida, küpseta neid peale praadimist veel ahjus 170 kraadi juures kümmekond minutit, et fileed keskelt läbi küpseksid. Lase fileedel veel fooliumis veerand tunni tõmmata ning viiluta need siis õhukeselt.
Viimasena pese kurk ja tomat, koori sibul, lõika need õhukesteks viiludeks ning rebi salat väiksemateks tükkideks.
Samal ajal soojenda grillil või ahjus ka pitaleivad. Täida pitad kana ning köögiviljadega ning nirista kõige peale tzatziki kastet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *