Fetakreemiga täidetud kurgid on mõnus näputoit suvisele piknikule või aiapeole.


Koostisosad:

4 avamaakurki või kaks pikka lavakurki
100 g rohelisi kivideta oliive
½ potti basiilikut
150 g fetajuustu
50 g toorjuustu (võid asendada kohupiima või kodujuustuga)
1 spl oliiviõli
poole sidruni koor, ühukeselt riivitud
veidi musta pipart

Lõika kurgid pooleks ja õõnesta lusikaga vesine seemneosa välja, pane see kõrvale. Kui kasutad pikki kurke, poolita need, eemalda seemned ning lõika siis iga kurgipoolik neljaks.
Pane fetajuust, oliiviõli ja toorjuust sauseguri kannu, lisa kurkide seemneosa, pipar ja sidrunikoor ning püreeri kreemjaks pastaks.
Haki oliivid peenemaks ning basiilik õhukesteks ribadeks. Sega oliivid ja basiilik omavahel läbi.
Jaota fetakreem kõikide kurgilootsikute vahel ning tõsta feta peale oliivi-basiilikusegu. Mõnus suvine amps ongi valmis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *