Elotes ehk grillitud mais on Mehhikos populaarne tänavatoit. Röstitud mais määritakse majoneesikastmega ja viimistletakse juustupuru, tšillipipra ja koriandriga.
Koostisosad
4 eelküpsetatud maisitõlvikut, määrimiseks rapsiõli
Majoneesikaste:
1 laim
1 küüslauguküüs
100 g majoneesi
50 g hapukoort
1/2 tl meresoola
1/2 tl tšillipulbrit
Katteks:
120 g salatijuustu kuubikud ürdiõlis
Kimp koriandrit
1/4 tl tšillipulbrit
Valmistamine
Pintselda maisitõlvikud kergelt õliga ja grilli, aeg-ajalt keerates, umbes 10 minutit, kuni need värvi omandavad.
Pese ja poolita laim. Pigista poolest laimist mahl ja lõika teine pool neljaks sektoriks.
Koori ja purusta küüslauk. Sega kausis laimimahl, küüslauk, majonees, hapukoor, tšillipulber ja sool.
Nõruta salatijuust õlist ja murenda kuubikud veidi väiksemaks. Haki koriander. Pintselda grillitud mais majoneesikastmega. Puista tõlvikute peale juustutükid ja tšillipulber ning viimistle koriandri ja laimisektoritega.