Kerge kikerhernesalat koosneb vaid krõmpsudest ja kasulikest koostisosadest, värskust lisab basiiliku-jogurtikaste.
Koostisosad (4 portsjonit)
230 g kikerherneid
1 pikk kurk
250 g kirsstomateid
100 g füüsaleid
2 avokaadot
paar peotäit rukolat või vereva oblika lehti
200 g fetajuustu
50 g kreeka pähkleid
Basiiliku-jogurtikaste
1 pott basiilikut
1 laim
1 küüslauguküüs
1 dl paksu jogurtit (nt Kreeka jogurt)
1 spl rapsiõli
1 spl vedelat mett
1/4 tl soola
1/4 tl jahvatatud musta pipart
Esmalt valmista basiiliku-jogurtikaste. Pane basiilikulehed blenderi või sauseguri kannu ja lisa 2 spl laimimahla. Koori ja tükelda küüslauk. Lisa kõik kastme koostisosad kannu ja püreesta ühtlaseks.
Nõruta kikerherned ja sega kastmega.
Loputa kurk ja tomatid. Lõika kurk kuubikuteks või paksemateks poolviiludeks ja poolita tomatid. Eemalda füüsalitel lehed ja varred, loputa ja poolita marjad. Poolita avokaadod, eemalda seemned, uurista viljaliha ja lõika see viiludeks. Loputa ja nõruta rukola või oblikalehed.
Salati kokkupanekuks laota vaagnale kurgid, tomatid ja rukola või oblikalehed. Tõsta kikerherned ja kaste ühtlaselt köögiviljadele. Lisage avokaadoviilud ja füüsalid ning murenda kõige peale fetat ning kreeka pähkleid.