Spargel on hooajaline hõrgutis, mis maitseb kõige paremini just kevadel.
500 g rohelist sparglit
2 spl oliiviõli
1/4 tl soola
1/4 tl suhkrut
1/4 tl jahvatatud musta pipart
Kiire Hollandi kaste
150 g võid
3 munakollast
1 spl sidrunimahla
1 tl valge veini äädikat
1/2 tl sool
1/4 tl kuivatatud estragoni
näpuotsatäis cayenne’i pipart
NB! Võta Hollandi kastme koostisosad külmikust välja, et need jõuaksid toatemperatuurile soojeneda.
Kuumuta ahi temperatuurini 225°C. Lõika sparglivarte alumised otsad ära. Koori varred pungast allpoole kartulikoorimisnoaga õrnalt ära. Pane sparglivarred ahjuplaadile ja nirista peale veidi õli. Puista sparglile soola, suhkrut ja pipart. Küpseta ahjus 7-8 minutit.
Sulata või paksupõhjalises potis ning tõsta kõrvale. Pane munakollased sauseguri kannu, lisa sidrun ja äädikas. Püreeri munakollaseid, lisades samal ajal sulavõid võimalikult peene joana, kuni kaste pakseneb. Maitsesta kaste soola, estragoni ja cayenne’i pipraga ning serveeri koos röstitud sparglitega.