8 tükki
Mandariinipirukas saavad kokku kondenspiimast ja värskest mandariinimahlast tehtud magus täidis, krõbe küpsisepõhi ja soolased pistaatsiapähklid.
Koostisained
Põhi
175 g kaeraküpsiseid
1/2 dl kooritud pistaatsiapähkleid
75 g võid
Täidis
1 1/2 dl mandariinimahla (umbes 4 mandariini)
4 munakollast
400 g magustatud kondenspiima
Peale
1 mandariin
1/2 dl kooritud pistaatsiapähkleid
2 dl vahukoort
1 sl suhkrut
Valmistamine
Määri eemaldatava põhjaga vorm (läbimõõt 20–24 cm) või pane selle põhjale küpsetuspaber. Purusta küpsised. Koori ja peenesta pistaatsiapähklid. Sulata margariin. Sega kokku põhja koostisained. Suru segu vormi põhja ja pisut ka servadele. Eelküpseta põhja 175-kraadises ahjus 8–10 minutit.
Pigista mandariinidest mahl. Eralda munakollased munavalgetest. Klopi munakollased lahti. Sega hulka kondenspiim ja mandariinimahl. Kalla segu ettevaatlikult eelküpsetatud põhjale.
Küpseta pirukat umbes 20 minutit. Lase toasoojaks jahtuda. Tõsta kook külmikusse vähemalt kuueks tunniks, kuid eelistatavalt järgmise päevani. Pirukas hüübib jahtudes.
Koori pistaatsiapähklid ja purusta neid pisut noaga. Mikserda vahukoor ja suhkur vahuks. Tõsta vahukoor piruka peale. Kaunista mandariini ja pistaatsiapähklitega.