Umbes 2 tundi (sellest 30 min aktiivset tegevust)
12 portsjonit
Efektne Bostoni sai peidab endas kodumaiseid õunu ja mahlast kaneelitäidist. Krooni veganile sobiv Bostoni sai kleepuvmagusa vahtrasiirupi-tuhksuhkruglasuuriga.
Koostisained
2 1/2 dl kaerajooki
25 g värsket pärmi
1/2 tl soola
3/4 dl suhkrut
1/2 sl kardemoni
6–7 dl nisujahu
3/4 dl rapsiõli
Täidis
3–4 õuna
75 g (piimavaba) küpsetusvõid
3/4 dl fariinsuhkrut
2 sl kaneeli
1 sl vahtrasiirupit
Vahtrasiirupi glasuur
2 sl vahtrasiirupit
3/4 dl tuhksuhkrut
Lisaks
1 sl võid vormi määrimiseks
1/4 dl kaerajooki saia määrimiseks
Valmistamine
Lahusta pärm käesoojas kaerajoogis. Lisa suhkur, sool ja kardemon. Sega jahu järk-järgult taigna hulka. Sõtku, kuni tainas hakkab kausi küljest lahti tulema. Lõpus lisa õli. Kata tainas rätikuga ning lase kahekordseks kerkida.
Pese õunad ja haki kuubikuteks. Sega kausis kokku toasoe margariin, suhkur, kaneel ja siirup. Rulli tainas umbes 35 x 40 cm suuruseks. Määri kaneelitäidis taignale. Jäta 3 cm alaservast ilma täidiseta. Puista täidise peale õunatükid. Keera rulliks ja lõika 12 tükiks.
Pane eemaldatava põhjaga vormi (läbimõõt 24–26 cm) põhjale küpsetuspaber ja määri vormi servad. Tõsta tükid ahjuvormi, lõikepind ülespoole, jättes ruumi kerkimiseks. Lase kinni kaetult 30 minutit kerkida. Määri kaerajoogiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 20–25 minutit.
Sega kokku tuhksuhkur ja siirup. Nirista glasuur pisut jahtunud saia pinnale.