60 min (sellest 15 min aktiivset tegevust)

12 tükki

Tagurpidi veriapelsinikook on klassikalise tagurpidi ananassikoogi uus versioon. Koogile annavad maitset karamelliseeritud veriapelsinid ja ingver. Mahlane koogitainas valmib hõlpsalt ning viimase lihvi annab koogile hõrgutava vahtrasiirupiga mascarpone-vaht.

Koostisained
KARAMELLISEERITUD APELSINID
2 veriapelsini
3/4 dl vahtrasiirupit
TAINAS
1 veriapelsin
2 kanamuna
1 dl rapsiõli
1 dl vahtrasiirupit
3 1/2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
1 tl ingverit
1 tl vanillisuhkrut
VORMI MÄÄRIMISEKS
1 sl rapsiõli
MASCARPONE-VAHTRASIIRUPI VAHT
250 g (1 purk) mascarpone juustu
2 sl vahtrasiirupit

Valmistamine (ahi 175 °C)
Pese apelsinid hoolikalt kuuma veega ning lõika õhukesteks viiludeks. Eemalda otsatükid. Kuumuta pannil siirup ning lisa apelsinid. Keeda vähesel kuumusel 10 minutit ning lase jahtuda sel ajal, kui tainast segad.

Pigista apelsinist mahl (umbes ¾ dl). Sega kausis kokku mahl, kanamuna, õli ja siirup. Sega teises kausis kokku kuivained. Sega omavahel vedelik ja kuivained, kuid ära vahusta.

Õlita ümmargune koogivorm (läbimõõt 24 cm) ning lao põhjale apelsiniviilud. Hoia leem alles. Kalla tainas vormi viilude peale. Küpseta 175-kraadise ahju keskmises osas umbes 30 minutit või kuni kook on küps. Kontrolli küpsust tikuga. Lase koogil pisut jahtuda, siis kummuta see serveerimisalusele ning vala üle apelsinileemega.

Sega mascarpone vahtrasiirupiga ning serveeri koogiga.

Soovitus: apelsinide asemel võid kasutada ka õunu või nektariine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *