Mitu tundi
4 portsjonit
Kui on isu koduse, vanamoodsa toidu järele, mis soojendab nagu ema kootud villane tekk, siis valmista traditsioonilist kartuli-hakklihavormi. See mõnus argiroog küpseb aeglaselt ahjus, kuid mahlane lõpptulemus on kindlasti ootamist väärt.
Munavaba
Koostisained (4 portsjonit)
400 g hakkliha
1 sibul
3 küüslauguküünt
500 g purustatud tomatit
3 sl tomatipüreed
2 tl soola
1/2 tl purustatud musta pipart
1 tl Vahemere maitsetaimesegu
3 dl vett
1 lihapuljongi kuubik
500 g kartulit
40 g riivjuustu
Valmistamine
Pruunista hakkliha pannil. Koori ja peenesta sibul ja küüslauguküüned. Tõsta pannile ja lase pehmeneda.
Lisa purustatud tomat, tomatipüree, maitseained, vesi ja puljongikuubik. Keeda kastet ilma kaaneta vähesel kuumusel umbes 10 minutit.
Pese, koori ja viiluta kartulid. Kalla hakklihakaste ahjuvormi ja lao peale kartuliviilud. Lõpuks vajuta kartuleid pisut allapoole, et need oleksid kastmega kaetud. Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.
Raputa peale riivjuust ja jätka küpsetamist veel umbes 15 minutit või kuni kartuliviilud on pehmed.