60 min (sellest 30 min aktiivset tegevust)

6 portsjonit

Uutmoodi borš sünnib valgest peedist ja õunast. Peent aroomi ja maitset annab supile värske majoraan. Veganborši teeb mahedamaks taimne „hapukoor“.

Koostisained
500 g (1 pakk) valget peeti
250 g peakapsast
1 sibul
1 küüslauguküüs
2 sl rapsiõli
1 l vett
1 köögiviljapuljongi kuubik (vegan ja gluteenivaba)
2 õuna
3 sl hakitud majoraani
1 sl õunaveiniäädikat
1 tl soola
1 tl suhkrut
1/2 tl purustatud musta pipart


SERVEERIMISEKS
2 dl vegan toidukreemi (kaera“hapukoor“)


Valmistamine
Pese ja koori valged peedid ning riivi jämeda riiviga. Pese kapsas, eemalda kõva varreosa ja lõika kapsas peenteks ribadeks. Koori ja peenesta sibul ja küüslauk.

Kuumuta umbes 3-liitrises kastrulis õli. Lisa köögiviljad ja kuumuta segades 2–3 minutit. Lisa vesi ja puljongikuubik. Keeda vähesel kuumusel umbes 30 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.

Pese ja riivi õunad. Haki majoraan koos peente vartega. Lisa riivõun ja majoraan supile. Lisa äädikas ja maitseained. Lase keema tõusta. Serveeri kaera“hapukoorega“.

Soovitus! Värske majoraani võid asendada ühe teelusikatäie kuivatatud majoraaniga.

Soovitus! Toitvama eine jaoks paku supi kõrvale küpsetatud köögiviljavorste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *