Mitu tundi

8 tükki

Kas teadsid, et muskaatkõrvits sobib ka magusateks küpsetisteks? Keeda see püreeks ja ühenda vürtsika toorjuustutäidisega kütkestavaks kõrvitsa-juustukoogiks. Ülejäänud kõrvitsapüreest võid teha näiteks maitsva muskaatkõrvitsa risoto. Naudi kõrvitsa-juustukooki näiteks halloweeni ajal!

Koostisained
Põhi
100 g küpsiseid Digestive
50 g võid
Täidis
400 g maitsestamata toorjuustu
1 1/4 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
3 kanamuna
900 g muskaatkõrvitsat (1 tk)
1 tl riivitud sidrunikoort
2 sl sidrunimahla
1 tl kaneeli
1 tl ingverit
1/2 tl kardemoni

Valmistamine
Koori ja tükelda kõrvits. Keeda tükid vees pehmeks, vala vesi ära ja püreesta. Pane 2 1/2 dl püreed täidise jaoks kõrvale.

Valmista põhi. Murenda küpsised ja sulata või. Sega küpsisepuru ja sulavõi kokku. Kata eemaldatava põhjaga koogivormi (läbimõõt 20–22 cm) põhi küpsetuspaberiga. Suru purusegu vormi põhjale ja servadele.

Valmista täidis. Vahusta juustu elektrimikseriga ja lisa pehmenenud juustule muud täidise koostisained, mikserdamist jätkates. Kalla segu koogipõhjale.

Küpseta kooki 175-kraadises ahjus umbes 50 minutit. Küpsetamise poole peal kata kook küpsetuspaberiga. Lase valmis koogil toasoojaks jahtuda. Enne lahtilõikamist tõsta kook vähemalt 3 tunniks külmikusse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *