6 portsjonit
Isuäratav baklažaani ja mozzarella vorm maitseb hästi koos värske salatiga. Juurde paku krõbedat leiba.
Koostisained
3 küüslauguküünt
2 tl õli
3 sl tomatipüreed
2 purki (à 400 g) purustatud tomateid
2 tl suhkrut või mett
1 1/2 tl soola
1 tl musta pipart
100 g riivitud parmesani
2 suurt baklažaani
1 sl õli
400 g mozzarella‘t
1 pott basiilikut
Peale
saiakuubikuid
Valmistamine
Valmista tomatikaste. Haki küüslauguküüned ja kuumuta neid potis õlis. Lisa tomatipüree ja kuumuta. Lisa potti purustatud tomatid, maitsesta suhkru, soola ja pipraga. Lase kastmel umbes 15 minutit podiseda. Lisa riivitud parmesan.
Lõika baklažaan viiludeks. Kuumuta pannil õli ning prae viile mõlemalt poolt paar minutit.
Lao üks kiht baklažaaniviile ahjuvormi põhja, vala peale pool kastmest, lao sellele mozzarella viile ja basiilikulehti. Tee samamoodi teine kiht. Küpseta vormi 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit või kuni baklažaan on pehme. Küpsetamise lõpus lisa vormi pinnale õliga pintseldatud saiakuubikuid.