25 tükki

Frititud pallide krõbeda pinna all on peidus brokoli, hernes ja kartul. Vegankaste koosneb kaeramäärdest ja maitsetaimedest.


Koostisained
1–2 keedetud kartulit
300 g brokolit
290 g kikerherneid
200 g herneid (külmutatud)
1 küüslauguküüs
1/2 potti peterselli
2 sl riivsaia
2 sl kartulitärklist
1 tl soola
1/2 tl musta pipart
150 g maitsestamata kaeramääret

Lisaks
50 g riivsaia
1 l rapsiõli

Kaste
150 g maitsestamata kaeramääret
1/4 potti peterselli
1/4 potti murulauku
1 tl vürtsköömneid
1/4 tl soola


Valmistamine
Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks (1 tl soola 1 l vee kohta) ja lase jahtuda. Võid kasutada ka varem valmis keedetud kartuleid. Keeda brokolit soolaga maitsestatud vees umbes 5 minutit, nõruta ja jahuta. Nõruta kikerherned ja sulata külmutatud herned. Koori küüslauk ja haki petersell.

Kasuta köögikombainis lõiketera. Võid kasutada ka blenderit. Pane tükeldatud köögiviljad, riivsai, tärklis ja maitseained kaussi. Lisa 1/2 pakki kaeramääret. Käivita köögikombain või blender ja lase sel töötada, kuni mass on ühtlane.

Mõõda riivsai supitaldrikusse. Vormi tainast pallid ja veereta neid riivsaias.

Kuumuta õli kastrulis 175 kraadini. Õli temperatuuri saad kontrollida väikese leivatükiga: kui see tõuseb mullitades pinnale, on õli piisavalt kuum. Küpsetamisel kasuta metallist vahukulpi. Tõsta paar palli korraga kuuma õli sisse ning lase kuldpruuniks küpseda. Tõsta pallid köögipaberile nõrguma.

Valmista kaste. Tõsta kaeramääre kaussi. Peenesta maitsetaimed ning sega koos maitseainetega määrde hulka.

Paku köögiviljapalle ja kastet kas pearoaks või Rootsi lauas taimse suupistena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *