30 min
4 portsjonit

Kiirelt valmivale sealihavokile annavad maitset magus papaia, hapukas laim ja tšillikaste. Valmis toidule lisa krõbedaid soolapähkleid ja hakitud koriandrit.

Koostisained
400 g maitsestamata sealiharibasid
150 g riisinuudleid
1 papaia
1/2 porrulauku
2 küüslauguküünt
200 g šampinjone
2 sl rapsiõli
1/2 tl soola
3 sl sojakastet
2 sl magusat tšillikastet
2 sl laimimahla
30 g soolapähkleid
1 potti koriandrit

Valmistamine
Tõsta liharibad pool tundi enne kokkamist toatemperatuurile. Keeda riisinuudlid keevas vees valmis, järgi pakendi juhiseid. Kalla nuudlid sõelale ning loputa külma veega, et need ei kleepuks.

Poolita papaia. Kaabi seemned välja, koori ja lõika kuubikuteks. Poolita porrulauk, loputa hoolikalt ja lõika õhukesteks viiludeks. Koori ja haki küüslauguküüned. Puhasta ja viiluta šampinjonid.

Kuumuta pannil õli. Lisa liharibad ja prae paar minutit. Maitsesta soolaga. Lisa porrulauk, küüslauk ja šampinjonid. Küpseta segades viis minutit. Lisa riisinuudlid ja papaia. Maitsesta soja- ja tšillikastme ning laimimahlaga.

Lõpuks lisa soolapähklid ja hakitud koriander.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *