30 min
4 portsjonit

Veriapelsinide hooaeg on lühike, seega tasub neid sel perioodil süüa kas või iga päev! Paku värsket ja täidlast risotot kas eraldi toiduna või grillitud krevettide, ahjulõhe või -broileri juurde.

Koostisained
4 veriapelsini
0,8 l vett
2 köögiviljapuljongi kuubikut
1 sibul
3 küüslauguküünt
1/2 potti tüümiani
2 sl oliiviõli
250 g risotoriisi
50 g parmesani
125 g prantsuse hapukoort
1/2 tl purustatud musta pipart
pisut soola

Valmistamine
Pese veriapelsinid hoolikalt kuuma veega. Riivi ühelt apelsinilt koor ja tõsta kõrvale. Eemalda ka apelsinikoore valge osa ja tükelda viljaliha. Ülejäänud apelsinidest pigista mahl välja, kokku umbes 30 ml.

Lase vesi kastrulis kuumaks ja lisa puljongikuubikud. Hoia leem kuum. Koori ja tükelda sibul ja küüslauguküüned. Haki tüümian.

Kuumuta kastrulis õli ning lisa sibul, küüslauk, tüümian ja riivitud apelsinikoor. Kuumuta umbes 1 minut segades. Lisa riis ja kuumuta segades, kuni riis muutub läbipaistvaks. Vala kastrulisse 30 ml apelsinimahla. Hauta keskmisel kuumusel, kuni peaaegu kogu mahl on riisi sisse imendunud.

Lisa 2 kulbitäie kaupa kuuma köögiviljapuljongit ja lase sel riisi sisse imenduda. Korda, kuni puljong on otsas. Hautamise ajal sega. Risoto saab valmis umbes 20 minutiga.

Riivi parmesan. Lisa risotole prantsuse hapukoor ja riivjuust. Maitsesta musta pipra ja soolaga. Tõsta kastrul tulelt, kata kaanega ja lase paar minutit tõmmata.

Tõsta risoto kaussidesse või supitaldrikutesse. Kaunista portsjonid tüümiani ja apelsiniviiludega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *