Umbes tund
12 tükki
Mahlased mandariinimuffinid on maitsestatud ingveri ja riivitud valge šokolaadiga. Hapuka sidruniglasuuriga kaetud muffinid kaovad laualt kiiresti.
Koostisained
2 mandariini
100 g valget šokolaadi
100 g võid
180 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl jahvatatud ingverit
3 kanamuna
170 g suhkrut
Glasuur
170 g tuhksuhkrut
2 sl sidrunimahla
Lisaks
12 paberist muffinivormi
Valmistamine
Pese mandariinid sooja veega ja riivi koore oranž osa. Eemalda ülejäänud koor ning lõika mandariinid väikesteks kuubikuteks.
Tükelda valge šokolaad. Sulata või. Sega kokku nisujahu, küpsetuspulber ja ingver.
Reguleeri ahi 200 kraadile. Vahusta munad ja suhkur. Lisa rasvaine, mandariinikuubikud ja riivitud mandariinikoor, valge šokolaad ja jahusegu. Sega kiiresti ühtlaseks.
Pane paberist muffinivormid muffiniplaadile. Muffineid võid valmistada ka tavalisel ahjuplaadil. Sel juhul pane kaks pabervormi üksteise sisse. Jaga tainas vormidesse ja küpseta muffineid ahju keskmisel tasandil umbes 20 minutit. Torka muffini keskele puidust tikk – kui tiku külge ei jää tainast, on muffinid valmis. Lase muffinitel jahtuda.
Sega kausis ühtlaseks tuhksuhkur ja sidrunimahl. Nirista glasuur muffinite peale.