15 min
2 portsjonit

Sellele kreekahõngulisele talvesalatile annab vunki virgutav poolveriapelsin. Salatist piisab pearoaks kahele või lisandiks neljale sööjale.

Koostisained
2 poolveri- või veriapelsini
100 g jääsalatit
1 karp metsikut rukolat
1/2 kurki
1 punane sibul
200 g salatijuustu või fetajuustu
(oliive)

Apelsini vinegrett
50 ml apelsinimahla
2 sl rapsi- või oliiviõli
1 tl mett

Valmistamine
Pese apelsinid. Eemalda terava noaga koor ja kelme. Lõika sektorid ükshaaval kelme küljest lahti. Kogu lõikelauale voolanud mahl kokku ja kasuta seda vinegretis. Loputa ja kuivata jääsalat ja rukola, rebi suupärasteks tükkideks. Pese kurk ja lõika kuubikuteks. Koori ja viiluta sibul. Nõruta salatijuust. Tõsta salati koostisained vaagnale.

Sega kokku vinegreti koostisosad. Paku salati juurde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *