4 portsjonit
Sealihasalati täidlase maitse saladus on värske ahjuõunamajonees. Piklikust kapsast ja piklikust paprikast kokku segatud salati teevad toitvamaks odratangud.
Koostisained
1 dl eelküpsetatud odrakruupi
500 g sea sisefileed
2 sl rapsiõli
2 tl Sriracha kastet
3 sl vedelat mett
1 tl soola
1/2 tl purustatud musta pipart
3 õuna
100 g kapsast
1 piklik paprika
180 g salatisegu
30 g pähkleid
Ahjuõuna majonees
1 sidrun
1 küüslauguküüs
2 dl ahjuõunasektoreid
2 tl sinepit
1 dl rapsiõli
1/2 tl soola
1/4 tl purustatud musta pipart
Valmistamine (ahi 180 °C)
Reguleeri ahi 180 kraadile. Keeda odratang pakendi juhiste järgi. Jahuta.
Eemalda liha pinnalt kelme. Pruunista filee pannil väheses õlis. Sega kokku 1 sl rapsiõli, Sriracha kaste, 2 tl mett, sool ja pipar. Pintselda segu filee pinnale. Suru filee keskele lihatermomeeter.
Koori õunad ja lõika sektoriteks. Sega kokku 1 sl rapsiõli ja 1 tl mett. Sega õunasektoreid mee-õlisegus. Tõsta õunad ja seafilee ahjuplaadile. Küpseta ahjus 25–30 minutit, kuni lihatermomeeter näitab 65 kraadi. Võta küps liha ahjust välja, kata fooliumiga ning lase enne viilutamist umbes 10 minutit järelküpseda. Tõsta õunasektorid taldrikule jahtuma.
Lõika kapsas ribadeks. Sega kausis kokku aedviljad, oder ja salatisegu.
Valmista ahjuõuna majonees. Pigista sidrunist mahl. Koori ja viiluta küüslauk. Pane mahl, küüslauk, jahtunud õunasektorid ja sinep kannu. Püreesta saumikseriga. Lase saumikseril käia ja nirista peene joana hulka õli. Maitsesta soola ja pipraga.
Lõika seafilee viiludeks ja tükelda pähklid. Lisa need salatile. Paku salati juurde ahjuõuna majoneesi.
Soovitus! Salat valmib kiiremini, kui küpsetad seafilee, odratangud ja õunad juba eelmisel päeval.