45 min (sellest 30 min aktiivset tegevust)
18 tükki
Cevapcici on Balkani päritolu tänavatoit. Need vürtsikad hakklihakangid saavad mahlasust riivitud suvikõrvitsalt.
Koostisosad
400 g seguhakkliha
1 suvikõrvits (u 200 g)
1/2–1 tšillikaun
1 sibul
1–2 küüslauguküünt
pool potti lehtpeterselli
50 g riivsaia
2 kanamuna
70 g tomatipüreed
1 tl suitsupaprika pulbrit
kolmveerand tl soola
pool tl purustatud musta pipart
Valmistamine
Tõsta hakkliha toatemperatuurile.
Loputa suvikõrvits ja tšilli. Eemalda suvikõrvitsa ots ja riivi suvikõrvits. Pigista sellest liigne vedelik välja näiteks sõelal. Eemalda poolitatud tšillikaunast seemned ja tükelda see. Koori ja haki sibulad. Haki petersell.
Sega kausis kokku riivsai ja riivitud suvikõrvits. Sega hulka tšilli, sibul, petersell, munad, tomatipüree ja maitseained. Lisa hakkliha ja sega ühtlaseks massiks.
Vormi massist 14–18 kangi. Grilli neid õlitatud restil või küpseta 225-kraadises ahjus grillirežiimil 15–20 minutit. Mass on pehme ja laguneb kergesti, seetõttu keera kange grillimise ajal ettevaatlikult.