See klassikaline hõrgutis maitseb sama hästi ka vegan-mascarponet kasutades. Proovi ja veendu, et sa ei jää millestki ilma!

Koostisosad

Põhi:

  • U. 16-20 savoiardi küpsist (spetsiaalsed küpsised tiramisu valmistamiseks) 
  • Küpsiste immutamiseks 150 ml kanget musta kohvi (nt espresso) 

Vegan mascarpone-kreem: 

  • 2 karpi vegan mascarpone’t (jahutatud, st külmkapikülm) 
  • 360 ml vegan vahukoort (samuti jahutatud) 
  • 60 g tuhksuhkrut 
  • 1 sl maisitärklist 
  • 2 tl vanilliekstrakti 

Kaunistamiseks:  

  • 3 spl tumedat, magustamata kakaopulbrit

Valmistamine

  1. Vahusta suures kausis taimne vahukoor, kuni moodustuvad tugevad tipud, umbes 4–5 minutit. Seejärel lisa tuhksuhkur, tärklis, vanilliekstrakt ja vanillikaunapasta ning vahusta uuesti, kuni kõik koostisained on kreemjad ja hästi segunenud. Seejärel lisa lusikaga segades jahutatud mascarpone juust ja vahusta veel kord kergelt läbi nii, et segu muutub kohevaks ja ühtlaseks. Kata kreem toidukilega ja aseta külmkappi, kuni oled valmis tiramisud kokku panema. 
  1. Kokkupanek: Valmista espresso ja lase sel jahtuda. Pane valmis kandiline koogivorm, millesse hakkad tiramisud tegema. Võta mascarpone külmkapist välja. Kasta savoiardiküpsis mõlemalt poolt kiiresti espressosse, kuid ole ettevaatlik, et see liiga läbi ei vetti. Aseta küpsis vormi ning tee sama järgmiste küpsistega, kuni vormi põhi on kaetud.  Määri pool mascarpone-kreemist esimesele küspsisekihile. Korda protsessi teise kihi jaoks, kasta savoiardid espressosse ja kata mascarpone-kreemiga. 
    Aseta vorm külmkappi ja lase jahtuda vähemalt 3 tundi, eelistatavalt üleöö. 
  1. Serveeri: Kui oled serveerimiseks valmis, võta tiramisu külmkapist välja. Puista tiramisu peale läbi sõela kakaopulbrit ning serveeri külmalt. Toatemperatuuril seisev kook võib muutuda vedelaks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *