Valmistusaeg: 1,5 tundi (millest 30 min aktiivset aega)
Valmista jõuluhalu soolane versioon kalalaua saadustest. Soolane rullbiskviit meenutab oma maitselt traditsioonilist rukkileiba, mille sisse keeratakse sidrunimaitseline lõhekreem.
Koostisosad (12 tükki):
Põhi:
- 3 muna
- 5 dl petti
- 1,5 dl nisujahu
- 0,5 dl rukkijahu
- 1 dl linnaseid
- 2 spl tumedat siirupit
- 1 spl rapsiõli
- 1 tl soola
Täidis:
- 200 g külmsuitsulõhet
- ½ potti tilli
- 1 väike punane sibul
- 200 g maitsestamata toorjuustu
- 150 g hapukoort
- 2 spl sidrunimahla
- ¼ tl musta pipart
Kate:
- 200 g maitsestamata toorjuustu
- 1 tl piima
Kaunistuseks:
- kalamarja, tilli, sidrunikoort
Valmistamine:
- Klopi munad lahti ja lisa pool petist, jahud, linnased, siirup, õli ja sool. Lisa ülejäänud pett ja lase tainal 30 min paisuda.
- Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 °C juures 30 min ja jahuta.
- Täidise jaoks haki lõhe, till ja sibul. Sega kõik täidise koostisosad.
- Laota täidis põhjale ja rulli tihedalt kokku. Aseta lõikepool alla.
Sega katteks toorjuust ja piim ning määri rullile.