Valmistusaeg: 1,5 tundi (millest 30 min aktiivset aega)

Valmista jõuluhalu soolane versioon kalalaua saadustest. Soolane rullbiskviit meenutab oma maitselt traditsioonilist rukkileiba, mille sisse keeratakse sidrunimaitseline lõhekreem.

Koostisosad (12 tükki):

Põhi:

  • 3 muna
  • 5 dl petti
  • 1,5 dl nisujahu
  • 0,5 dl rukkijahu
  • 1 dl linnaseid
  • 2 spl tumedat siirupit
  • 1 spl rapsiõli
  • 1 tl soola

Täidis:

  • 200 g külmsuitsulõhet
  • ½ potti tilli
  • 1 väike punane sibul
  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 150 g hapukoort
  • 2 spl sidrunimahla
  • ¼ tl musta pipart

Kate:

  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 1 tl piima

Kaunistuseks:

  • kalamarja, tilli, sidrunikoort

Valmistamine:

  1. Klopi munad lahti ja lisa pool petist, jahud, linnased, siirup, õli ja sool. Lisa ülejäänud pett ja lase tainal 30 min paisuda.
  2. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 °C juures 30 min ja jahuta.
  3. Täidise jaoks haki lõhe, till ja sibul. Sega kõik täidise koostisosad.
  4. Laota täidis põhjale ja rulli tihedalt kokku. Aseta lõikepool alla.

Sega katteks toorjuust ja piim ning määri rullile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *