Valmistusaeg: 40 min (millest 15 min aktiivset aega)

Ahjujuurviljad on klassikaline lisand. Selles versioonis täiustatakse ahjus röstitud juurvilju feta ning hõrgu apelsini-rosmariinisiirupiga.

Koostisosad (4 portsjonit):

  • 500 g porgandit
  • 2 juursellerit
  • 1 bataat
  • 2 spl rapsiõli
  • ½ tl soola
  • ½ tl musta pipart (jahvatatud)

Apelsini-rosmariinisiirup:

  • 1-2 apelsini
  • 2 rosmariinioksa
  • ¾ dl suhkrut

Lisandiks:

  • 150 g fetajuustu
  • rosmariinioksi

Valmistamine:

  1. Pese juurviljad. Lõika porgandid ja juursellerid pikuti pooleks, koori ja tükelda bataat. Sega juurviljad õli ja maitseainetega ning laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 °C juures umbes 30 minutit.
  2. Valmista siirup: pese apelsinid, riivi 2 tl koort ja pressi 1,5 dl mahla. Pane apelsinikoor, mahl, rosmariin ja suhkur potti ning keeda 5–10 minutit, kuni siirup pakseneb.

Tõsta küpsetatud juurviljad serveerimisalusele, murenda peale feta ja kaunista rosmariiniga. Serveeri koos siirupiga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *