Valmistusaeg: 1,5 tundi (millest 15 min aktiivset aega)
Ahjus saavad väikesed kartulid mõnusa röstitud maitse. Hapukoore, kalamarja ja sibulaga täidetud kartulid sobivad suurepäraselt nii soolaseks eelroaks kui ka põhiroa lisandiks.
Koostisosad (24 tükki):
· 600 g (12 tk) piklikke kartuleid
· 2 spl rapsi- või oliiviõli
· ¼ tl soola
· 1 väike punane sibul
· ½ punt murulauku
· 150 g hapukoort
· 100 g vikerforelli kalamarja
· ¼ tl jahvatatud musta pipart
Valmistamine:
1. Pese ja kuivata kartulid, lõika pikuti pooleks. Aseta lõikepinnaga ülespoole küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lisa õli ja sool ning sega. Küpseta 225 °C juures 30 minutit, kuni kartulid on kuldpruunid ning lase neil jahtuda.
2. Haki sibul ja osa murulaugust. Sega sibul, 2 spl hakitud murulauku, hapukoor, pool kalamarjast, must pipar ja sool.
3. Täida jahtunud kartulid seguga ning kaunista ülejäänud murulaugu ja kalamarjaga.