Mitmed Rocca al Mare Prisma osakonnad on saanud suve jooksul uue ja värske kuue, teiste seas ka lemmikloomaosakond. Et muuta poeskäimine veelgi toredamaks, otsustasime lemmikloomariiulite juurde üles panna väikese näituse meie klientide lemmikloomadest.

Fotode kogumiseks kuulutasime Prisma Facebookis välja konkursi, kuhu laekus üle tuhande pildi. Esialgu mahub meie näitusele 20 fotot, seega oli nende välja valimine väga raske ja mahukas töö. Prisma klientidel on nii palju toredaid ja armsaid lemmikloomi, kes kõik vääriksid, et nende pilti suuremale publikule näidatakse.

Kui Rocca al Mare Prisma jääb liiga kaugeks, saab 20 toreda lemmikloomaga tutvuda ka siin:

Ruu ja Tiiger (omanik Kristi Värik)

Austraalia lambakoerast Ruu lemmikud on külmutatud lihapallid, mida müüakse ka Prismades lemmikloomade toidu juures olevas külmkapis. Kassipoeg Tiiger on nii väike veel, et tema sööb kassibeebidele mõeldud krõbinaid ja vahel mõnda konservi. Valivad pole nad kumbki.

Ruule meeldivad mänguasjad, mis piuksuvad ja ta võib seda piuksu häält palju järjest teha. Samas nt pallid ei huvita teda eriti üldse. Tiigrile meeldivad igasugused sulgedega mänguasjad. Kuna peres on üks suurem kass ka, siis perenaise arust on nende lemmiktegevus keset ööd kolmekesi ringi joosta ja vaadata, kes saab kõige lärmakam olla. Hästi palju istuvad nad koos kuskil akna peal või meie voodis. Isiklikust ruumist nad lugu ei pea 🙂

Kuna Prisma on pere üks kodupoodidest, siis ostavad üsna palju loomatoitu sealt, ka nt Britcare asju, mis on loomade seas üsna popid. 

Mete ja Nora (omanik Cleer Saat)

Mete ja Nora armastavad piiksuvaid mänguasju ja piiksuvaid palle ning neile meeldivad ka erinevad kuivatatud närimismaiused. Koerte elukoht on küll Pärnus, kuid Prismasse sattudes võetakse neile alati külmikust vorsti või toortoitu.

Bella (omanik Piret Jakobson)

Bella vaieldamatu lemmik on tuunikalakonserv ning Prisma valikust armastab ta süüa Primacat täissööta kassidele tuunikalaga. Bella mängib peamiselt kõikvõimalike paelte, juuksekummide, kommipaberite ning pisemate pallidega, lisaks meeldib talle linnuvaatlus ja ta on ka kirglik kütt.

Gavroche (omanik Polli Anna)

Merisiga Gavroche naudib väga söömist, eriti Versele Laga Complete täissööta merisigadele. Mängides eelistab ta puutüve, mis pakub talle palju rõõmu. Lisaks armastab ta magada ning
teha jalutuskäike. Tema lemmiktegevuste hulka kuulub ka maiustamine,
mis teeb teda alati õnnelikuks.

Beaujolais (omanik Liina Võssotskaja)

Foto autor on Aljona Selivanova

Perenaine Liina jutustab: “Meie Welsh Pembroke Corgi tõugu tüdruku nimi on Beaujolais (prantsuse päritolu sõna, mis tähendab “noorvein”, mida tavaliselt mekime novembris), meie kutsume teda lühidalt Jolie`ks või ka lihtsalt Pibi`ks. Meie kutsale meeldib väga tatrapuder, mis on keedetud kas kanakaelte, -südamete või -maksaga. Kuivtoitudest kasutame neid, mis on vähema kalorisisaldusega ja aitavad kaasa mobiilsusele, et hoida kaalu kontrolli all.”

 Mänguasjadest meeldivad Pibile erinevad pikemad punutud nöörid või pehmed loomad, et saaks mängida selliselt, kus mängija hoiab ühest otsast kinni ja kutsu tõmbab teisest. Tegevustest meeldib tähelepanu ja kõige peamine – ta peab olema koos oma inimestega, siis on ta kõigega nõus, nii reisima, kui jalutama, kui magama.
Prismadest on Pibi hea meelega söönud koertele mõeldud sügavkülmutatud toortoitu.

Punnu (omanik Piret Brita Pallon)

Maine Cooni tõugu Punnu lemmiktoit on toores liha. Lemmikmänguasjad on tal erinevad pallid, hiirekujuga kõristid ja asjad mida saab taga ajada. Samuti meeldib Punnule veega mängida. 

Albert (omanik Evelin Reinhold)

Kilpkonn Albert on oma pere juures olnud ca 20 aastat. Talle meeldib süüa kõike, mis on roheline – näiteks kurki ja salatit – ning mõnuleda kuivas heinas või pesupäeval vannis. Ilusal suveilmal armastab ta ka valvsa pilgu all mööda muru jalutada.

Enzo (omanik Keith Kesamaa)

Farlanders Born To Be a Legend aka Enzo lemmiktoit on see, mida saab salaja pererahva tagant näpata. Lemmikmänguasi on valge pehme mänguloom hüljes. Lemmiktegevus on pererahvaga matkamine ja jalutuskäigud. Prisma valikust on tema lemmiksnäkk pikad torusnäkid.

Charly (omanik Kristiina Atmaca)

Papagoi Charly armastab suurte papagoide seemnesegusid ning värskeid puu- ja köögivilju. Tema lemmikmaius on mais, brokoli ja muidugi pähklid. Mänguasjadest meeldivad talle sellised, mis on kellukese ja puiduga.

Charly on väga malbe kuid oskab olla ka tujukas, armastab süles olla ja pai nuruda. Kui perenaine koju tuleb, siis hüüab kohe: “emme tuli, tule siia!” Õhtuti on Charlyl perenaisega oma rituaal – jututuba: tuduaeg, kõik tuttu, kohe tuttu, ruttu ruttu!” Charly kordab seda kõike, või õigemini perenaine tema järel. Seejärel ta noogutab ja tantsib natuke ja siis pannakse puurile kate peale.

Kui Charly on paha tuju, siis ta karjub ja loobib asju. Kui talle toit ei meeldi, siis viskab ta toidu maha. Kui hommikul võtta kate maha ja kasvõi viie minuti jooksul kohe talle mitte tähelepanu pöörata, siis on tüli majas. Kristiina sõnul ei võta Charly isegi pähklit käest, kui teda pole musitatud. Suure hingega lind!

Olli (omanik Kristin Ly Järving)

Kõige rohkem meeldivad iiri punavalgele setterile Ollile loomulikult inimeste toidud, eelkõige lihapallid ja pihvid, mida kasutame trennis. Nende nimel on ta valmis kõik trikid ette näitama. Peaaegu sama hästi läheb peale Koiramo treeningvorst, mida on samuti kilode kaupa trennis kulunud. Samuti meeldivad Ollile erinevad naturaalsed närimismaiused, näiteks seakõrvad.

Mänguasjadest on Olli lemmikud suured ja pehmed loomad – eriti hea, kui piiks ka sees on! Au sees on Ollil ka Kongi kummist mänguasjad, mis konserviga täidetuna pakuvad tükiks ajaks tegevust. Lemmiktegevus on Ollil ilmselt metsas jooksmine, sest linnukoerana on ta looduses täiesti omas elemendis. Samas on ta alati valmis ka kuulekuse trenni sõitma ja perenaisega ükskõik kuhu kaasa tulema – peaasi, et saaks koos aega veeta.

Tupsu (omanik Kristiina Pihlakas)

Küülik Tupsu lemmiktoit on till ja lehtsalat. Talle meeldib väga toas haake teha ja närida asju, mis ette jäävad. Tupsule maitsevad eriti Prismas müüdavad maiusepulgad.

Jenny (omanik Õnne Kask)

Jenny lemmiktoit on närimispulgad ja erinevad maiused, näiteks koerte küpsised. Mänguasju ta ei tahagi enam, pigem naudib pikki jalutuskäike ja jooksmist. Metsas käies armastab mustikaid süüa ja põllul jalutades naudib hetkel põldmarju. Prismast ongi Jenny perenaine ostnud närimispulki ja vahel ka kuivatatud fileed pakis.

Pippi (omanik Lisete Kosman)

Pippi, uhkema nimega Lorena of Snow Pearl, lemmiktoit on kõik kana ja kalkuniga. Samuti armastab Pippi keedumuna, keedukana ja laktoosivaba hapukoort 😉 Prisma valikust armastab ta närimispulki, snäkke ja kõikvõimalikke mänguasju.

Mänguasjadest meeldivad talle kõikvõimalikud hiirekesed, suled ja paelad. Lisaks meeldib talle joosta (nii, et terve maja kuuleb), mängida oma hiirtega, magada (igasugustes asendites), oma õuemajas aega veeta ja naabrikoera jälgida, putukaid püüda ja muidugi süüa. 

Rufus (omanik Diana Hõbemäe)

Screenshot

Rufuse lemmiktoit on märg kassitoit ja kanasüdamed. Lemmikmänguasi on väike piiksuv jänes, mis muidugi enam ei piiksu, ja Prismast ostetud pehme mänguasi rott, mis on mõeldud koertele 🙂 Rufuse lemmiktegevus on kindlasti magamine, korteris kõige segamini ajamine ja õues käimine.
Prismast ostab perenaine talle alati Gourmet’ kanalihamaitselist märga kassitoitu.

Charlie (omanik Anna Andreas)

Foto: Anna Andreas

Charlie lemmiktoidud Prisma valikust on Purina One’i kuivtoit kassidele lõhe ja täisteraviljaga, Gourmet Gold lõhega ja Dreamiese täiendsööt kassidele ja kassipoegadele kana- ja pardilihaga.

Talle meeldib piiluda akna taga toimetavaid oravaid ja nendele akna taga järgi joosta, hüpata ühelt aknalaualt teisele. Kahjuks ta neid kunagi kätte ei saa.

Lemmikmänguasi on Charliel juuksekumm/patsikumm. Kui tal on tahtmine sellega mängida, siis ta toob selle pererahva juurde, nemad peavad talle selle kaugemale viskama ning ta toob selle neile uuesti tagasi.

Miia (omanik Anne-Maria Brusila)


Anne-Maria jutustab: “Miia, minu kallis koer, on meie pere jaoks tõeline rõõm ja ta paistab tõeliselt silma oma sõbralikkuse ja armsa iseloomuga. Meil on väga hea meel, et saame jagada oma lugu ja rõõmu ka teistega.

Miia pikem nimi on Hille´s Sunshine Love, peamiselt sööb ta toortoitu, kuid eriline lemmik on kana. Kui rääkida inimeste toidust, siis on ta suur juustusõber ja vahel meeldib talle ka Rakvere juustuvorst.

Miiale meeldib kõik, mis piiksub, sest see piiksu on vaja mänguasja seest kätte saada. Õnneks on ta pai ja väikseid elemente ega mänguasja sisu alla ei neela. Talle meeldib väga mängida erinevate leludega, mis tal kodus on. Ta on väga suur seikleja ja meeldib palju õues aega veeta. Kindlasti kuulub tema lemmiktegevuste hulka magamine. Vahel käib ta koos perenaisega ka koertenäitustel, kui aega leiavad. Prisma valikus on Miial üsna mitu lemmikut, näiteks FARM pet food tootesari, Piper, Oscar. Toortoitu tehes ostab Anne-Maria Prismast kanakaela, broilerisüdant ja -maksa. 

Roy (omanik Delisa Kirsimäe)

Roy lemmiktoit on ilmselt õun ning talle väga meeldib tähelepanu ja inimese lähedus. 

Broksigar Ken Shiro  (omanik Siiri Lõhmus)

Perenaise sõnul ei ole Broksigar üldjuhul valiv tegelane, aga põhitoiduks saab Eminenti suurte koerte kuivtoitu ning Prismast ostetud Brit Premium By Nature’i kuivtoitu.  Samuti saab ka toortoitu. Kuumal suvepäeval on tema lemmikuks külmutatud seasaba.

Lemmikmänguasjadeks on tal erinevad pallid: kõik, mida saab visata ja tagasi tuua. Kusjuures, kui perel ei ole aega momendil mängida, siis viskab ise ja jookseb järgi.)

Ramses (omanik Cärolyn Eisman)

Ramsese lemmiktoit on kana-juustu maius ja konserv kanaga, lemmikmänguasjadeks on linnusuled ning lemmikudtegevused on õues käimine ning helluse otsimine.

Prisma valikust meeldib talle väga Purina ONE kuivtoit kanaliha ja täisteraviljaga. 

Tipp ja Täpp (omanik Alla Möller)

Tipp ja Täpp (beež) on kaks asjalikku tegelast, kelle lemmiktegevus on aedikus kärsaga mullas tuhnida. Nende aedik on peale külastust kui kartulipõld. Lisaks meeldib neile ka palliga mängida.

Sigade lemmiktoit on tatrapuder+ kurk. Kindlasti on nad megaõnnelikud mõne küpsise (saavad harva) ja banaanide üle. Prisma valikust sobivad neile küülikute/hamstrite toidud ( kiudainerikkad+ madala proteiini sisaldusega) ja linnutoit ( pähklid ja seemned). Puu- ja köögivilja osakonnast leidub sobivat väga palju 🙂

Kõiki konkursile esitatud fotosid saab vaadata SIIT.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *