6 portsjonit
Prantsuse sidrunikook maitseb ka külalistele. See on kõige parem küpsetamisele järgneval päeval, nii et selle võibki juba ette valmis teha. Paku sidrunikoogi juurde head kohvi või teed.
Koostisained
3 1/2 dl nisujahu
1/2 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 sidruni riivitud koor
100 g külma võid
1 munakollane
1–2 sl vahukoort
Täidis
2 sidruni koor
3 sidruni mahl
4 kanamuna
4 dl tuhksuhkrut
1 1/2 dl maisi- või odratärklist
1 1/2 dl vahukoort
Peale
kaneeli
Kaunistuseks
1 sidrun
1 dl vett
1/2 dl suhkrut
Valmistamine
Valmista tainas. Sega kokku nisujahu, suhkur, küpsetuspulber ja riivitud sidrunikoor. Tükelda hulka või ning sõtku sõrmede vahel taignaks või töötle massi köögikombainis. Lisa muretaignale munakollane ja pisut koort. Sega kiiresti ühtlaseks, ära sõtku.
Kata eemaldatava põhjaga (läbimõõt u 23 cm) koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Suru tainas vormi põhja ja tee umbes 3 cm kõrgused servad. Tõsta 20 minutiks sügavkülma.
Eelküpseta põhja 175-kraadises ahjus 15 minutit. Vahusta täidise jaoks munad ja suhkur. Sega hulka sidrunimahl, riivitud sidrunikoor, tärklis ja koor, kuid ära vahusta. Kalla segu vormi. Küpseta 175 kraadi juures umbes 45 minutit. Kui pind muutub liiga tumedaks, kata kook küpsetuspaberiga.
Lase koogil natuke jahtuda ning siis eemalda ettevaatlikult vormist. Kook on kõige parem järgmisel päeval. Kaunista pind kaneeliga. Kui soovid, lisa kaunistuseks suhkruleemes maitsestunud sidruniviile. Lase suhkruveel keema tõusta, lisa sellesse sidruniviilud. Lase hetk keeda ja lase sidruniviiludel leemes jahtuda.