Umbes 2 tundi
6 portsjonit
Kombineeri hooaja parimad köögiviljad mahlaseks lasanjeks. Selles lihtsas taimses lasanjes asendatakse valge kaste vegan juustuga. Punased läätsed lisavad lasanjele toitvust ja valku.
Koostisained
Taimne kaste
300 g (1 tk) baklažaani
350 g (1 tk) suvikõrvitsat
250 g (1 tk) paprikat
1 sibul
3 küüslauguküünt
2 sl oliiviõli
1 dl punaseid läätsi (kuivatatud)
3 sl tomatipüreed
800 g (2 purki) purustatud tomatit
5 dl vett
1 tl soola
1 tl tšillihelbeid
1/2 tl purustatud musta pipart
1/2 potti basiilikut
Lisaks
250 g (2 pakki) vegan riivjuustu
250 g (1 karp) kirsstomateid
150–200 g (9–12 tk) lasanjeplaate
Valmistamine
Pese köögiviljad ja lõika kuubikuteks. Koori ja haki sibulad. Kuumuta õli suures pannis või kastrulis. Küpseta selles mõni minut sibulat, aeg-ajalt segades. Lisa köögiviljad, läätsed, tomatipüree ja purustatud tomat, vesi ja maitseained. Haki basiilik ja lisa kastmele. Lase umbes 15 minutit keeda. Kui vaja, lisa vett.
Pese ja poolita kirsstomatid. Määri lasanjevormi põhjale nii palju kastet, et põhi on kaetud. Pane kastme peale üks kiht lasanjeplaate ja riivjuustu. Lisa samamoodi ka ülejäänud kihid. Kõige pealmiseks kihiks pane kastet ja kirsstomatid.
Küpseta lasanjet 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit. Enne serveerimist lase pisut tõmmata ja jahtuda.
Soovitus! Jahtunud lasanje võid tükeldada ja portsjonitena külmutada.