4 portsjonit
Täidlastest maitsetest tulvil salat valmib krõmpsust fenkolist, hapukast õunast ja tugevamaitselisest sinihallitusjuustust.
Koostisained
100 g külmutatud mustsõstraid
125 g sinihallitusjuustu
2 fenkolit ehk apteegitilli
1 õun
1/2 sidruni mahl
1 pakk (70–100 g) rukolat
70 g pekanipähkleid
Õunavinegrett
100 ml õunamahla
4 sl õunaveiniäädikat
3 sl õli
1 sl mett
2 tl sinepit
1/2 tl soola
Valmistamine
Võta mustsõstrad sügavkülmast välja. Murenda juust. Lõika fenkolid ribadeks ja õun õhukesteks viiludeks. Sega fenkoli ja õun suures kausis. Pigista peale sidrunimahl. Lisa rukola.
Rösti pähkleid 2 minutit kuival pannil. Lase jahtuda ja lisa pähklid salatile. Sega hulka pisut sulanud mustsõstrad ja juust.
Sega kastme koostisained ühtlaseks ja nirista salatile vahetult enne serveerimist.