15 min
4 portsjonit
Koostisained
1 keskmine bataat
1 porrulaugu valge osa
1 sl riivitud ingverit
1 1/2 tl karrit
2 sl õli
6 dl vett
1 köögivilja- või kanapuljongi kuubik
2 dl köögikoort
1 tl soola
1/2 tl purustatud musta pipart
Lisaks
hakitud basiilikut
Valmistamine
Koori bataat ja lõika kuubikuteks. Haki porrulauk. Kuumuta poti põhjal õli ja kuumuta selles paar minutit pidevat segades bataati, porrulauku, hakitud ingverit ja karrit. Lisa vesi ja puljongikuubik. Hauta kaane all umbes 15 minutit. Püreesta. Lisa köögikoor ja kui vaja, tee suppi veega vedelamaks. Lase keema tõusta ning maitsesta soola ja pipraga. Raputa peale hakitud basiilikut. Kui soovid, võid supi peale tõsta ka türgi jogurtit.