45 min (sellest 15 min aktiivset tegevust)
8 tükki
Täidlase šokolaadikoogi sees peituvad värsked vaarikaüllatused.
Koostisosad
100 g tumedat šokolaadi
100 g küpsetusmargariini
0,5 dl suhkrut
3 dl nisujahu
1/2 dl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
2 dl kaerajooki
2 dl (100 g) vaarikaid
Valmistamine
Kuumuta ahi 175 kraadini. Vooderda ahjuvorm (u 18 x 22 cm) küpsetuspaberiga.
Tükelda šokolaad. Sulata margariin kastrulis madalal temperatuuril. Lisa kastrulisse šokolaad ja sega kahvelvispliga, kuni šokolaad on sulanud. Lisa šokolaadisegule suhkur ja tõsta kastrul pliidilt. Lase segul käesoojaks jahtuda.
Mõõda kaussi jahu, kakao, küpsetuspulber ja vanillisuhkur, sega puhta kahvelvispliga. Lisa šokolaadisegu ja kaerajook ning sega ühtlaseks.
Kalla tainas vormi. Suru taignasse marju.
Küpseta brownie‘t ahju keskosas 25−30 minutit. Kook võib jääda seest vedelapoolseks.
Soovitus! Kui kasutad piimavaba tumedat šokolaadi ja piimavaba margariini, on brownie sobiv ka veganitele.