Maitsvas pirnipirukas kohtuvad pirni, fetajuustu ja karamelliseeritud sibula maitse. Röstitud India pähklid lisavad pähklimaitset ja krõbedust. Värske tüümiani varred annavad piruka välimusele viimase lihvi. Pirnipirukas maitseb hästi nii soojalt kui ka külmalt.

Koostisosad
1 pirn
400 g (1 pakk) valmis pirukatainast (külmutatud)
2 sibulat
1 spl rapsiõli
200 g (1 pakk) fetajuustu
1 spl Dijoni sinepit
1/2 dl piima
1 kanamuna
1/2 tl soola
1/4 tl jahvatatud musta pipart
1 spl (värske) tüümiani lehti
Peale
90 g (1 dl) riivjuustu
1/2 dl purustatud India pähkleid
tüümiani varsi


Võta pirukatainas sügavkülmast aegsasti välja, et see sulaks. Pese ja poolita pirn. Eemalda südamik ja lõika pirn viiludeks. Koori ja viiluta sibulad. Kuumuta sibulaid pannil õlis keskmisel kuumusel umbes 20 minutit.
Sega kausis kokku fetajuust, sinep, piim, muna, sool, pipar ja tüümian.
Suru tainas pirukavormi (läbimõõt 24 cm) põhjale ja äärtesse. Kalla fetasegu tainale. Tõsta täidise peale sibulad ja pirnid. Puista peale riivjuust ja purustatud India pähklid. Kaunista tüümianivartega. Küpseta 200 kraadi juures umbes 45 minutit. Paku valmis piruka juurde värsket salatit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *